9.10.08

parlant de "faltes de respecte"...

Avui he parlat amb una dona embarassada que està preparant a consciència el seu part. Ha escollit l'hospital, ha redactat un pla de part estupendo, ha explorat diferents possibilitats, ha xerrat molt amb una doula amiga seva... i ja falta menys pel gran dia.

El cas és que m'ha demanat que l'acompanyi al seu part.  Ja els vaig advertir que a la sala de dilatació-parts seria molt difícil que m'hi deixessin passar, ja que només es contempla la presència d'un acompanyant. Però ells, amb aquest punt ben explícit al seu pla de part, se'n van anar a la reunió informativa de l'hospital, i van tenir una entrevista amb el cap de ginecologia del mateix. 

Resultat: de doula ni parlar-ne. El pitjor de tot és el comentari -literal- del ginecòleg, qui va tenir els nassos de dir que voler una doula al part és una falta de respecte envers el pare, i que només ell és qui ha de ser amb la dona que pareix.

I m'han vingut unes ganes enormes de dir-li a aquest senyor unes quantes coses:
. que qui solen faltar al respecte de les dones parint són els de la seva titulació,
. que les doules mai ocupem ni usurpem el lloc dels pares
. que una autèntica falta de respecte és no respectar el que una dona, responsable de la seva vida i de la del seu fill, demani amb tota correcció.

Quant camí ens queda per fer...