3.6.08

Crònica de la Tenda Roja BOLD a Girona





LA TENDA DOJA BOLD de Girona va començar amb la presència de divuit dones que ems vam trobar en una sala del Centre Cívic Ter, que havia estat delicadament decorada amb teles vermelles i terroses, coixins i làmpares de sal. Tot plegat configurava un ambient íntim i recollit, que va afavorir aquest acte de compartir un moment tant important de les nostres vides.



Comptàvem amb la presència de varis bebès, totes elles nenes, i també tres embarassades, les quals totes duien nenes. Per tant, podem dir que vam ser 24 ànimes femenines reunides per explicar i escoltar els nostres parts.

Mentre totes anaven arribant, es projectaven a la paret unes diapositives, amb frases significatives sobre la maternitat, i també sobre BOLD i els seus objectius, acompanyades d’una música acollidora.

Després d’una breu presentació, les dones van començar els seus testimonis, i a l’acabar cada una d’elles, ens agafàvem de la mà i li agraíem el seu relat compartit. Va ser molt emocionant escoltar parts a casa, en hospitals, la dificultat per a tenir fills, l’experiència de viure un abortament, i les ganes de ser mares d’alguna jove participant.

Totes vam poder sentir moltes emocions, vam plorar i riure i vam reconèixer que malgrat en un principi les expectatives sobre el que passaria a la Tenda Roja Bold eren desconegudes, el resultat va ser que es va reunir una força, una escalfor i un reconeixement del nostre poder femení molt grans.



Finalment, vam fer un benerar per celebrar la trobada, on també hi van participar alguns dels nostres estimats companys de camí i molts dels nostres fills.

En tot moment vam enregistrar la trobada, així com fotografiar els moments i detalls més especials. Tot aquest material gràfic serà lliurat a BOLD, per tal que passi a formar part de la Biblioteca dels Naixements, i pugui col·laborar en la creació de l’exposició itinerant que també arribarà a les nostres terres.